Voordelen sim-only abonnement

Veel mensen hebben tegenwoordig een sim-only abonnement. Zo'n abonnement houdt in dat je een abonnement afsluit zonder hierbij een telefoon te kopen, je betaalt dus puur en alleen voor je belminuten, internet, en de eventuele andere extra's waarvoor je kiest. Een sim-only abonnement is daarom dus ook veel goedkoper dan een abonnement waarbij je je telefoon nog moet afbetalen. Daarnaast heb je veel meer keuze vrijheid. Wil je uiteindelijk toch nog een nieuwe telefoon? Dan kun je die uiteraard daarna nog los kopen. Op deze manier ben je vaak toch nog goedkoper uit dan wanneer je een abonnement mét telefoon afsluit. Of je kunt voor een tweedehands telefoon gaan, die meestal ook nog prima werken, om nog meer geld te besparen. Daarnaast kun je precies kiezen wat je nodig hebt en wat je dus aan je sim-only abonnement wilt toevoegen. Extra mooi: het is algemeen bekend dat je bij een sim-only abonnement meer korting krijgt dan bij een regulier abonnement.

Verschillende sim-only abonnementen

Haast elke provider biedt ook een sim-only abonnement aan, dus er is een ruim aanbod aan verschillende abonnementen. De prijsverschillen tussen de providers kunnen echter nogal groot zijn, het is dus altijd aan te raden om je goed te verdiepen in de prijzen om uiteindelijk voor de goedkoopste aanbieder te kunnen kiezen. Houd hierbij wel rekening met voor welke provider je kiest en lees je goed in over de presentaties (bijvoorbeeld de dekking van het netwerk en de service naar de klanten) van deze provider.

Kiezen voor een sim-only abonnement

Loopt jouw abonnement af, maar functioneert je telefoon nog steeds prima? Dan kun je overwegen om een goedkoop sim-only abonnement af te sluiten en op deze manier je maandelijkse kosten aanzienlijk verlagen. Om voor een sim-only abonnement van een andere provider te kunnen kiezen nadat je oude telefoonabonnement afloopt, moet je er wel voor zorgen dat je telefoon simlockvrij is. Dit betekent dat de telefoon simkaarten van alle providers accepteert. Is dit niet het geval, kun je alleen voor een sim-only abonnement van dezelfde provider kiezen.