Gratis apps en ringtones

Geplaatst op: 16-07-2013

Mobiele telefonie is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Bijna iedereen beschikte wel over een zogeheten mobieltje en gebruikt deze ook veel gedurende de dag. Met de allereerste telefoons was het alleen mogelijk om naar iemand te bellen, terwijl er hedendaags veel meer functies aan zijn toegevoegd. Het bellen is dan ook bij velen al niet meer de primaire activiteit. Daar tegenover staat wel dat de functie van de telefoon in principe hetzelfde is gebleken. Het is namelijk zo dat dit product vooral gebruikt wordt om de sociale contacten te onderhouden. Dankzij de ontwikkeling van het mobiele internet, zijn deze mogelijkheden ook enorm toegenomen.

Applicaties

Naast het onderhouden van de sociale contacten, wordt een telefoon ook gebruikt als handig hulpmiddel om verveling en dergelijke tegen te gaan. Dankzij het mobiele internet is het namelijk mogelijk om zogeheten apps te downloaden. Deze applicaties kennen een grote diversiteit, waardoor er altijd wel een geschikte app te vinden is. Het is mogelijk om handige apps, zoals buienradar en reisadvies te downloaden, of juist leuke apps, zoals candy crush of hay day. Steeds meer alledaagse dingen kunnen ook geregeld worden via een app. Zo heeft je bank ongetwijfeld een handige app voor je, zodat je overal je saldo kunt opvragen en betalingen kunt verrichten. Op de website Forex-actieftraders vinden we zelfs de mogelijk via een app op de beurs te handelen. Ook het boeken van een vakantiehuis of het bestellen van de nieuwste merkkleding is via je smartphone mogelijk. Op het internet zijn vele websites te vinden, waarop je apps zijn verzameld en je ze kunt downloaden. Bijvoorbeeld de website appwereld.nl of apps-downloaden.nl.

Ringtones

Naast de verschillende apps is het ook mogelijk om ringtones te downloaden. Deze ringtones zijn veelal korte muziekstukjes zonder tekst en worden gebruikt als waarschuwingsmiddel om de gebruiker te laten zien dat er iemand belt of een sms heeft gestuurd. Deze ringtones hebben vooral hun hoogtepunt gekend toen het mobiele internet nog niet mogelijk was. Hedendaags is het nog steeds mogelijk om deze ringtones te downloaden, dit kan bijvoorbeeld op de website softonic.com of bamikanarie.nl